ОТБЕЛЯЗВАМЕ ЗА 51 ПЪТ ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА

Международният ден на Земята (известен като Ден на Земята) се чества на 22 април и се отбелязва от над половин милиард души. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави, насочени към опазване на Земята и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят.

Акцентът на тазгодишното издание е поставен върху възстановяването на екосистемите в световен мащаб и ангажираността на обществото с опазването на околната среда. Темата на международния екологичен празник през 2021 г. е „Да възстановим Земята“. 

Именно днес ще се проведе и традиционното Лагуна клийн джамбуре, което тази година ще се случи за шести път. Инициативата ще събере приятели на Атанасовското езеро или на саблеклюна Атанас на специална акция. Темата на празника е „Да възстановим нашата планета“, затова и участниците съвсем тематично ще възстановят района на Пътеката на саблеклюна и Укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро - ще се почисти района, ще се изкоси тревата, предвижда се и възстановяването и монтирането на разрушените и изтръгнати от земята табели, както и да се ремонтират наблюдателниците.

Акцията ще се проведе на 22 април 2021 г. (четвъртък) в две части – сутрешна и следобедна (от 10:00 до 13.00 и от 15.00 до 18 часа) в южната част на Атанасовско езеро (на кръговото на изхода на Бургас в посока Сарафово – точно преди бензиностанцията на Лукойл).ФАЙЛОВЕ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ:


/2021-04-22/

календар на събитията

Документи