Бургаската власт се бори срещу пластмасовото замърсяване на Черно море

Централната и местна власт, институциите, бизнесът и гражданският сектор се обединиха зад каузата за справяне със замърсяването на Черно море с пластмасовите отпадъци. Възникна и идеята за изграждане на Черноморски център за силен растеж и иновации.

Това се случи на форум, който се проведе днес в Морското казино на Бургас, в навечерието на е 31 октомври – международният ден на Черно море. Конференцията бе на тема „Общ дневен ред за Черно море. Декларацията от Бургас”.

На събитието, чиито домакини са Община Бургас, областна управа и Черноморският институт, присъстваха областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, кметът на града Димитър Николов, зам. Областния управител Севдалина Турманова, проф. д-р Маруся Любчева от Черноморския институт, зам.-министърът на МЗХГ, председателят на Комисията по околна среда Ивелина Василева, зам.-кметовете Руска Бояджиева и Красимир Стойчев, директорът на БДЧР инж. Десислава Консулова и началникът на отдел „Национална транспортна политика МТИТС” Анита Ангелова.ФАЙЛОВЕ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ:


/2018-10-31/

календар на събитията

Документи